Back to Top

Behandelingen

 

Alle nieuwe pigmentaties bestaat uit drie behandelingen. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Alleen in drie behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd dan de lijn die er diep en compact in een of twee keer wordt ingezet. Tussen deze behandelingen zit een pauze van zes weken om alles goed te laten genezen.

Bij de eerste behandeling wordt uitgebreid uw wens besproken qua vorm en kleur. Ik teken de vorm voor en op het moment dat u tevreden bent, de huid verdoofd is met EMLA crème*, start ik met pigmenteren op de tekening. Zo krijgt u precies het model dat u wenst!

Een mooie wenkbrauw is opgebouwd uit vooral 4 aspecten: De vorm, de plaats, de kleur en de techniek van het pigmenteren van de haartjes of maken van mooie overgangen. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst.

De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment, maar deze laag vernieuwt zich regelmatig. U ziet dan ook, 3 a 4 dagen na de behandeling, wat er dan gebeurd, de pigmentatie wordt lichter. Bij de volgende twee behandelingen worden de vorm en kleur bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.

In mijn salon gebruik ik de kleurpigmenten van Irma Hulscher die kleurecht vervagen. Hierdoor blijven ze langer mooi en zullen ze niet groen, rood of grijs uitslaan.

Overleg en technieken:

Zowel bij de wenkbrauwen, infralash als eyeliner, overleggen wij vooraf uitgebreid wat uw wensen zijn.
Voor de wenkbrauwen zijn er verschillende technieken mogelijk. Zo is het bij wenkbrauwen mogelijk om de hairstrokes techniek, schaduw(powder)techniek of een een combinatie hiervan te kiezen. Een eyeliner kan strak ingebracht worden in eventueel een andere kleur dan de infralash (alleen tussen de wimpers of een sprekende volle lijn).

U vindt op de prijslijst de verschillen qua bedrag voor deze technieken.

*EMLA crème kunt u verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 3 behandelingen. Deze kunnen we voor de behandeling bij u aanbrengen. 
Eyeliner: De EMLA crème mag NIET in de ogen komen. Breng zelf NIET de crème aan op de ogen. Na de behandeling krijgt u een nabehandelingskaartje mee, waarop staat vermeld hoe u de behandelde huid moet verzorgen de dagen ná uw behandeling. U dient de behandelde huid 3 dagen droog te laten, dus geen water, niet zwemmen, sauna enzovoort. U kunt de huid een keer per dag DUN insmeren met vaseline insmeren (wenkbrauwen en ogen). Te veel vaseline onttrekt namelijk enigszins iets pigment uit de huid.

TIP: De eerste drie dagen mag uw permanente make-up niet nat worden, daarom is het wellicht handig dat u op de dag van uw behandeling uw haar nog wast.

 

Als pigment lichter wordt:

 

Permanente Make-up blijft 1-3 jaar mooi, afhankelijk van de kleur, plaats en leeftijd. U kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagd dat u wilt gaan bijtekenen. Meestal volstaat dan een nabehandeling. Na het aanbrengen van wenkbrauwen adviseer ik het gebruik van de Facial Sunblock. Deze crème beschermt de huid tegen het blekende effect van dag- en zonlicht.

 

Verschillende technieken:

 

Hairstroketechniek is het tekenen van hele dunne haartjes, dit kan met verschillende naalden. Dit kan bij elk huidtype. Het is een 3-D techniek waardoor het er heel natuurlijk uitziet. Ombré techniek en Powder Brows is een gestyleerde wenkbrauw in schaduwtechniek. Momenteel erg in trek. De wenkbrauw is vooraan mooi poederig en transparant terwijl het naar de staart toe voller en strakker wordt. Als je Ombré wilt, geef dit aan bij het maken van een afspraak, omdat de eerste behandeling veel langer duurt dan bijvoorbeeld de haartjestechniek.

 

Nabehandeling als u elders permanente make-up heeft laten zetten:

 

Heeft u al permanente make-up en komt u het bij mij voor de eerste keer om het te laten bijwerken? Dan neem ik extra tijd voor u. We starten met een korte intake en bespreken de vorm en kleur. Tijdens het intake gesprek zal ik u vragen of u aan bepaalde ziektes lijdt die een contra indicatie kunnen zijn om een behandeling te ondergaan.

 

Welke voorbereidingen kunt u treffen voor de behandeling:

 

vierkant  Geen alcohol en/of drugs 48 uur voorafgaande aan de behandeling
vierkant  Geen bloed verdunnende medicijnen innemen 48 uur voorafgaande aan de behandeling (in overleg met u arts)
vierkant  Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen 24 uur voorafgaande aan de behandeling
vierkant  2 paracetamol mag wel voor de behandeling
vierkant  Geen zonnebankkuur voor de behandeling
vierkant  Geen peeling kuur voor en na de behandeling

 

 

Ik maak graag een afspraak met u! Ga naar onze contactpagina